Home / Zabava i SMS / SVI SMO MISLILI DA JE HALJINA: Znate li šta predstavlja ženski znak na WC-u?

SVI SMO MISLILI DA JE HALJINA: Znate li šta predstavlja ženski znak na WC-u?

Sigurno ste primijetili kako je na vratima javnog toaleta uvijek okačen znak koji označava da li je toalet namijenjen muškarcima ili ženama.

Te znakove najčešće razlikujemo po odjeći koju nose.

Dok muški znak “nosi” hlače, ženski znak “nosi” haljinu, a to bi sada moglo biti pomalo zastarjelo i ograničavajuće. Tvrtka Axosoft iz Arizone, kao dio kampanje koja želi izjednačiti muškarce i žene u određenim “muškim zanimanjima, došla je na ideju za novi ženski znak za WC, a predstavili su ga na konferenciji Girls in Tech, piše The Mirror.

Tania Katan iz Axosofta tvrdi kako trokut koji je predstavljao haljinu na znaku za ženski WC zapravo nikada nije trebao predstavljati haljinu. Oni su na novom znaku haljinu pretvorili u plašt pa na taj način poručuje da žene mogu biti superheroji.

Iz ove firme kazali su kako su žene u nauci, tehnologiji, umjetnosti, matematici, politici, ulicama, ali i u našim domovima često nevidljive.

Kampanja cilja potaknuti razgovore o prihvaćanju žena u bilo koje zanimanje. Ne radi se samo o jednakosti žena nego o tome da se popuni veliki nedostatak radnih mjesta u nabrojenim zanimanjima, piše Večernji.hr.

Novi.ba

About nasevesti24

Check Also

Napala sam na zeta, ali nakon što mi je objasnio izvinula sam mu se… Kćerka mi je ali je ZASLUŽILA …

Baš sam se razočarala u rođenu kćerku. Odgajala sam je da poštuje muža, poštuje starije, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *